Egészséghét

Egészséghét

Egészséghét projekt keretében egy teljes héten át kínálták fel az óvodapedagógusok a gyermekeknek és családjuknak egészséggel kapcsolatos programjaikat.

Céljuk volt, hogy az egészségfejlesztés témakörén belül minden terület figyelmet kapjon. A mozgásra, az egészséges táplálkozásra, a környezetvédelemre, a megfelelő higiéniai szokásokra, esélyegyenlőség/másság illetve a lelki egészségvédelemre fókuszálva tervezték meg a napi tevékenységeiket. Programjaikat egy-egy mese előadással, koncerttel, táncházzal közös mozgással színesítették. A szülők különböző ingyenes szűrővizsgálatokon (vérnyomás, vércukor, testsúlyindex,) vehettek részt. Nem titkolt szándékuk volt, hogy a családokat megszólítva, közösen gondolkodva tegyenek gyermekeik, környezetük és önmaguk egészségéért.

A programot megelőzően a gyerekek ellátogattak a fogorvosi rendelőbe, a sportközpontba, zöldségesbe, hogy élményszerű tapasztalatokat szerezhessenek.

Változatos technikával jelenítették meg élményeiket, érzéseiket mely alkotásokból egy kiállítást rendeztek a tagóvoda tornatermében.

2017.05.28.

További hírek